BG EN RURO

Материали

Материалите (кожа, хастар, текстил, капси, кордура) съответстват на нашите производствени стандарти. Те се следят чрез постоянно прилагане на процедури за тестване. Чрез комбинирането на материалите, се създава продукт, който осигурява комфорт, независимо от метеорологични условия, като в същото време гарантира на нашите клиенти безопасно и удобно ходене.

1. AIR-TEX мембрана

Всички тестове на AIR-TEX мембраната, която превъзхожда по качество някои от характеристиките на мембраните, използвани досега, показват високи резултати. AIR-TEX е PU-висок клас мембрана, която предотвратява възможността от влизане на вода в обувката и в същото време осигурява вентилация.

Качество
Материалите, използвани при производството на обувката, са напълно съвместими едни с други и затова AIR-TEX мембраната умело се съчетава с качествените хидрофибизирани материали. Те трябва да бъдат произведени и тествани поетапно, тъй като само по този начин може да се предложи на клиента добър продукт. Те отговарят на високите норми, предвидени от стандартите за предоставяне на водоустойчивост и вентилация на обувките. Обувките на Планика осигуряват устойчивост при всякакви метеорологични условия. Дори професионалистите ще се насладят на комфорта на обувките Планика Трекинг.

Непромокаемост
AIR-TEX мембраната е напълно непромокаема. За всяка обувка се изпълнява водоустойчив чорап, допълнително заздравен с подплатени шевове, които осигуряват пълна водонепроницаемост. Високото качество на нашите продукти се дължи на интегрирането на всички материали заедно. Дори една капка вода не може да премине през структурата на мембраната. Кракът Ви ще остане сух и ще бъде на топло.

Вентилация
Порите на AIR-TEX мембраната пропускат въздух и съдействат за изпаряването на потта в обувката.

2. Подметки

guma = vibram-150x135

Каучук – Каучуковите подметки позволяват едновременно голямо сцепление и минимално износване.  Голямата маса и твърдостта са основните характеристики на тези подметки.

Каучук + PU – Междинната подметка е направена от полиуретан, което прави цялата подметка по-мека и лека.

Каучук + EVA – При този тип подметки външната е направена от каучук, а междинната от EVA материал. Този материал има подобни характеристики както на PU – подметка, която е лека и позволява различни нива на твърдост.

TPU – TPU е нов материал, използван за изработката на подметките на новите модели Планика Трекинг  – обувки за лек пешеходен туризъм.  Основните му характеристики са добро прилепване, устойчивост на износване, различни видове твърдост и възможност за рециклиране.   Външната подметка, направена от TPU е твърда, а междинната е мека.

3. Калъпи

Нашите познания и дългогодишен опит ни позволяват да създадем калъпи за удобни обувки за линията Планика Трекинг. Те позволяват на обувките да се придържат към крака и да осигурят безопасно ходене. Калъпите се различават в зависимост от предназначението на обувките. Мнението на планинските спасители, персонала по поддръжка, както и на любителите, ни помогна да разработим перфектен продукт, който отговаря на всички изисквания за алпинизъм, туризъм, градско ходене или ходене на открито.

4. Кожа

Тъй като материалите, с които се произвеждат обувките Планика Трекинг, са импрегнирани и хидрофибизирани, обувките се характеризират с високо качество, издръжливост, проветливост и водонепромокаемост.

5. Кордура

cordura
Някои от моделите на Планика Трекинг са направени от изкуствени материали, комбинирани с кожа. Платът кордура е много издръжлив и проветрив, което го прави подходящ за обувките, които се носят по време на летните месеци.

6. Въздухопропусклива пяна

При изработването на вътрешността на обувката, особено на стабилизатора на петата и езика, ние използваме пропускаща въздуха пяна.  В сравнение с други подобни материали, нашата пяна диша и не позволява на въздуха или влагата да се задържат в обувката.

7. Стелки

podplat
Стелките на Планика Трекинг са анатомично проектирани и изработени от материал, който бързо абсорбира и освобождава влагата. За да се постигне по-голям комфорт, в областта на петата стелките са допълнително удебелени. Всички стелки са изработени от анти-бактериални материали.